dec
14

Mexicaanse gerechten

De Mexicaanse keuken is heel erg gevarieerd en heeft een aantal wereldberoemde gerechten. Het ontstond toen de Spanjaarden naar het hedendaags Mexico kwamen en hun eigen recepten, met die van de Azteekse bevolking gemixt werd.

tacoZo ontstonden de taco, burrito, Quesadilla, nacho’s en de chili con carne. Tegenwoordig zijn deze gerechten, stuk voor stuk wereldberoemd en worden in elke land gemaakt. Je kunt ook een tal van deze recepten online vinden, om deze gerechten zelf de koken. In de Nederlandse supermarkten vind je ook al de ingredi├źnten, dat specifiek voor de Mexicaanse keuken zijn bedoelt.

Over de hele wereld worden er zelfs wedstrijden gehouden, om te kijken wie de lekkerste chili con carne, kan koken. Chili con carne heeft dan ook duizenden recepten, omdat er veel koks mee bezig zijn geweest. Je kunt de traditionele recept gebruiken om een lekkere chili con carne te maken of je kunt een van de vele nieuwe recepten proberen.

Naast de bekende gerechten, heeft de Mexicaanse keuken natuurlijk nog veel meer te bieden. De meeste gerechten zijn wel hete gerechten en er word vaak mais en bonen gebruikt. Een minder bekende gerecht is bijvoorbeeld de enchilada, dat ook met een tortilla word gegeten, zoals de burrito. Je vind de recepten voor de minder bekende gerechten, gewoon op receptenvandaag.nl.

 

Speak Your Mind

*