jan
01

Budgetteren huishouden

Veel huishoudens knopen eindjes aan elkaar en leven van maand tot maand. Natuurlijk zijn levensmiddelen en andere producten duurder geworden, maar je kunt nog steeds voorkomen dat je aan het einde van de maand niks over hebt. Dit is mogelijk met budgetteren huishouden.

Dit begint met het beheren van de uitgaven. De eerste stap is een overzicht te maken van alle vaste lasten. Daarna ga je kijken of het goedkoper kan door over te stappen op een andere dienst of bedrijf. Als je dit eenmaal gedaan hebt kun je de vaste lasten afhalen van je inkomen. Je houdt dan een bedrag over waarmee de huishouden moet draaien.

Het is handig om dan een budget te maken voor de boodschappen en hygi├źne benodigdheden. Hier kun je ook een vrij te besteden bedrag opnemen. Als je nog iets overhoud kun je dit reserveren en in het budget opnemen. Je kunt dit bedrag gaan sparen voor later. Zo makkelijk is budgetteren huishouden maar je moet het blijven. Wat ook belangrijk is dat je aan het budget houd. De meeste mensen komen wel zo ver als budgetteren huishouden, maar ze hebben vaak een probleem om zich daadwerkelijk ook aan het budget te houd.

Speak Your Mind

*