nov
23

Financial reporting xbrl

Financial reporting xbrl is een term dat in de financiële sector vaak word gebruikt. Het geeft aan dat de financiële rapporten in xbrl aangeleverd moeten worden of anders worden ze niet in behandeling genomen.

De Nederlandse overheid is stap voor stap financial reporting xbrl aan het invoeren. Nu hoeven nog maar enkele bedrijven financial reporting xbrl te doen maar dit gaat in de toekomst veranderen. Steeds meer bedrijven zullen hiertoe verplicht worden totdat financial reporting xbrl een standaard procedure is.

Hiermee wil de overheid geld gaan besparen. Nu is het verwerken van rapporten nog tijdrovend wat op zijn beurt weer geld kost. Door financial reporting xbrl hopen ze flink geld te besparen. De schattingen liggen al op enkele honderden miljoenen euro’s. ook zullen de bedrijven die aan financial reporting xbrl zelf geld gaan besparen. Het maken en aanleveren van rapporten gaat hun ook minder tijd kosten.

Voor financial reporting xbrl moeten de bedrijven wel xbrl software aanschaffen. De xbrl software is al bij diverse software leveranciers verkrijgbaar in Nederland. Met het software kunnen ze vervolgens rapporten opstellen en aanleveren. Hierover vind je meer op de onderstaande websites die we als bron hebben gebruikt voor het schrijven van deze artikel.

Speak Your Mind

*