sep
10

Let op je uitgaven

Dat Nederland in zwaar weer zit, weten we allemaal en het is voor iedereen voelbaar, behalve voor de rijken onder ons dan.

geldbesparenHet is dan ook slim op je uitgaven te letten en vooral op de kleine uitgaven, want dit zijn de uitgaven, dat je rekening in het rood achterlaten. Ik heb dan ook een paar slimme geld bespaar tips, waardoor je het crisis minder zwaar zal voelen.

Betaal contant

Ik begin met een simpele geld bespaar tip, laat je pinpas thuis en betaal contant. De eerste paar dagen kan je de pinpas meenemen en kijken hoeveel je echt nodig hebt, om de dag door te komen. Daarna pin je dit bedrag en laat je de pinpas thuis, zo kan je het niet gebruiken wanneer je een koop impuls hebt, want je hebt je pinpas niet bij je. Je houd zo ook een beter overzicht van wat je uitgeeft.

Bewaar de bonnen

Als je iets koopt bewaar dan de bon, als je thuis bent schrijf de bedragen op of zet het in een spreadsheet. Bewaar de bon, zelfs als het maar een bedrag van 50 cent is, want het telt echt. Aan het einde van de maand moet je al de bedragen bij elkaar op tellen van de kleine aankopen en je zal geschokt zijn. Het is zomaar een paar honderd euro per maand.

Wanner je een overzicht hebt van je kosten, kan je er ook op gaan letten en kan je beginnen met het besparen van geld. Ik volg deze geld bespaar tips zelf ook en hou nu elke maand zelfs geld over. Meer weten? Kijk dan op een van de onderstaande links:

Speak Your Mind

*