jan
02

Ambulance drone

We horen en zien tegenwoordig veel over drones. Ze kunnen al heel veel, maar nu is er ook een drone dat levens kan redden.

In Nederland gemaakt

droneDe ambulance drone dat levens kan redden, is gewoon in Nederland gemaakt. Het is ontwikkeld en gebouwd, door een student van TU Delft. De drone kan levensreddende middelen aan boord dragen, zoals een defibrillator. De drone heeft een snelheid van 100 kilometer per uur en doordat het door de lucht vliegt zit niks het in de weg, zo kan de drone binnen 1 minuut ter plaatse zijn.

Overlevingskans van 8% naar 80%

Door de snelheid van de drone stijgt de overlevingskans, van iemand met een hartaanval van 8% naar 80%. De bedoeling is dat er een netwerk van deze drones komt en bij een noodgeval word de drone, door een 112 medewerker naar de plek des onheils gestuurd. Wanneer de drone ter plaatse is, kan de 112 medewerker instructies geven, van hoe de defibrillator bedient moet worden. De drone heeft een camera aan boord en ook een microfoon en luidspreker. Zo kan de 112 medewerker zien wat er gebeurt en kan die instructies geven. In principe hoeven enkel de paddels van de defibrillator op de slachtoffer geplaatst worden en de rest kan op afstand worden gedaan door de 112 medewerker.

Hopelijk kunnen deze ambulance drones al snel in productie gaan en ingezet worden, want ze zullen veel levens redden.

Speak Your Mind

*