jan
07

Een andere gezonde bijenproduct

We weten allemaal dat honing heel erg gezond is en vol zit met voedingstoffen, maar er is ook een andere bijenproduct dat super gezond is. Deze bijenproduct is de bijenpollen, dat ook puur natuur is.

bijenpollenBijenpollen worden ook door de bijen gemaakt, maar in plaats van het op te zuigen verzamelen ze het met hun voetjes. Ze brengen het stuifmeel vervolgens naar het korf, waar het met de nectar word gemengd en tot bijenpollen word gemaakt. De bijenpollen smaakt niet zoet zoals honing, maar het zit wel vol met vitaminen en mineralen. Het is zelfs gezonder dan honing, omdat het veel meer voedingstoffen bevat.

De bijenpollen zijn wel heel verschillend over de hele wereld, want in de wereld zijn er veel verschillende soorten bloemen. Deze bloemen hebben dan ook weer verschillende eigenschappen, waardoor ook de eigenschappen van de bijenpollen heel verschillend is. Dit levert dan ook verschillende voedingstoffen op en afhankelijk van waar het vandaan komt, is de ene bijenpollen gezonder dan de andere.

Het beste is om biologische bijenpollen te kopen, dit betekent dat je het moet kopen uit gebieden, waar zo weinig mogelijk vervuiling is. Als je het bijvoorbeeld uit een gebied koopt waar veel natuur is en weinig industrie, is het vele malen gezonder. Dit word ook vaak op de label aangegeven.

Speak Your Mind

*