sep
13

Heerlijk zoete honing

HoningBijen zijn eigenlijk van groot belang voor ons mensen, zij zorgen voor een grotendeel voor onze gezondheid. Dan zou je niet denken, omdat de meeste mensen al snel wegrennen als ze een bij zien of ze hem gelijk doodslaan. Toch hebben we onze kleine vrienden nodig.

Het is al bekend dat bijen honing maken, honing is heerlijk en lekker zoet. We kunnen het gebruiken bij gerechten die we liever zoeter willen hebben of ze gebruiken het bij de thee. Honing is veel lekkerder en veel gezonder dan suiker.

Hulp

Toch wordt honing als veel meer gezien dan alleen een lekker hapje. Honing kan ook erg goed gebruikt worden als een antibiotica, doordat ze de virussen of schimmels tegen gaan. Honing werd vroeger al gebruikt op wonden om het te verhelpen, maar wordt tegenwoordig soms ook nog gebruikt in ziekenhuizen.

Honing

Je hebt zelf thuis vast wel een pot honing staan, dan heb je ook gemerkt dat het na een tijdje harder wordt en het een beetje gaat kristalliseren. Dit kan je heel makkelijk tegengaan, je hoeft het niet weg te gooien. Je kan dit verhelpen door er een beetje doorzichtige honing aan toe te voegen en dit even goed te roeren, hierna zet je het op de verwarming neer. Zorg wel dat het nooit warmer wordt dan 37 graden, want dan verliest de honing alle mineralen en vitaminen die het heeft. Kijk voor meer informatie op honingshop.nl.

Speak Your Mind

*