aug
23

Boek drukken kleine oplage

Boek drukken hoeft niet perse in grote oplages en kan ook heel goed in kleine oplages worden gedaan. Vroeger was dit helaas niet mogelijk omdat er veel voorbereiding nodig was voor het drukken van een boek.

beoekn drukken kleine oplageVroeger moest men de letters gieten en samenvoegen tot zinnen en pagina’s. Hiervoor werd lood gebruikt. Eerst werd het met de hand gedaan en rond de 19de eeuw kwamen er machines die het deden. Het bleef nog steeds een duur proces en er moesten grote oplages gedrukt worden, anders was het niet waard. In die tijd was het dan ook onmogelijk om een boek uit te brengen zonder hulp van een uitgever.

Tegenwoordig worden printers gebruikt. Niet de printers die we thuis kennen maar grote apparaten. Ze worden ook wel industriƫle printers genoemd. Deze worden gebruikt voor het drukken van boeken, kranten en tijdschriften. Het proces is nu veel sneller. Het boek wordt ingevoerd in de computer en de printer doet de rest. Er is wel een operator dat het hele proces in de gaten houd zodat alles goed gaat.

Boek drukken kleine oplage is tegenwoordig dan ook geen probleem. Het is tegenwoordig juist veel goedkoper. Een uitgever kiest ook bijna altijd voor boek drukken in kleine oplage.

Speak Your Mind

*