feb
08

Bedankjes communie

In het christendom nemen de kinderen officieel deel aan de kerk, wanneer ze tot de jaren van verstand zijn gekomen. Hiermee bedoelen ze kinderen vanaf 7 jaar en die nemen dan ook deel aan hun eerste communie.

Het heilige communie

bedankjes communieDe communie of ook het heilige communie is een belangrijke onderdeel in het christendom. Hierbij word de laatste avondmaal van Jezus gevierd en hierbij nemen ook kinderen aan deel, dat in hun jaren van verstand zijn. Dit is dan gewoon een ouderwetse manier, om te zeggen kinderen vanaf 7 jaar. De kinderen worden meestal door de kerk of school hierop voorbereid. Het is voor de familie meestal een groot feest en de dag ervoor word dit dan ook gevierd, vooral in Belgiƫ is het een grote traditie.

Familie en vrienden uitnodigen

Hierbij worden ook familie en vrienden uitgenodigd, waarvan vele niet eens gelovig. Ze komen meestal wel naar de kerk, maar niet voor de communie. Ze komen dan om hun familie of vrienden te ondersteunen. De mensen dat daadwerkelijk komen opdagen worden dan ook meestal door de familie bedankt en dit gebeurt in de vorm van bedankjes communie. Het is tegenwoordig dan ook heel normaal om bedankjes communie, aan de gasten mee te geven of later op te sturen.

Speak Your Mind

*