jul
23

Lampen helpen ons

Lampen zijn erg belangrijk voor iedereen door de hele wereld heen. Vroeger toen ze nog geen lampen hadden gebruikten ze kaarsen of vuur om licht te hebben, het hebben van licht is altijd al belangrijk geweest, zeker in de avond wanneer de zon ondergaat.

led tl lampWe hebben niet altijd licht gehad, lampen zijn eigenlijk pas in 1879 echt uitgevonden en begonnen ze ook gebruikt te worden. Er staan in de geschiedenis boeken dat Thomas Edison de lampen heeft uitgevonden, maar dit is niet helemaal waar. Hij was wel iemand die hier erg mee bezig was, maar zo waren velen andere ook. Tegenwoordig maakt het niet echt uit wie het heeft uitgevonden zolang we maar licht hebben en lampen hebben. Een lamp die het meeste wordt gebruikt en iedereen ook wel kent is de gloeilamp. Deze lamp haalt licht uit elektriciteit die hij door een gloeidraad trekt, in het midden van de gloeilamp zit een bol die dan zo erg verhit wordt dat er licht wordt geproduceerd.

Het vinden van een goede gloeilamp die je kan kopen en die niet snel stuk gaat is makkelijk gedaan, je kan het bijna bij elke winkel vinden. Wel moet je er voorzichtig mee zijn, want als het bolletje erin stuk gaat dan heb je er niet veel meer aan. Gloeilampen gebruiken ook te veel stroom en zijn eigenlijk niet ,eer van deze tijd, daarom is een led lamp kopen een veel betere en duurzame oplossing. Er zijn op die moment heel veel goedkope led lampen beschikbaar die op lange termijn ook veel goedkoper uitvallen.

Speak Your Mind

*