aug
04

Mozaïeken

mozaïektegelsMozaïeken worden door de eeuwen heen als een kunstvorm gebruikt en dat gebeurt tegenwoordig nog steeds. Mozaïeken hebben tegenwoordig ook een functionele toepassing in veel huizen. Mozaïeken tegels en strips worden bijvoorbeeld gebruikt voor de vloer en wanden in het huis.

Badkamer

Gebruik van mozaïeken tegels in de badkamer stamt uit een ver verleden en niemand weet eigenlijk wie er mee begon. We weten wel dat de Romeinen al mozaïeken badhuizen hadden. In de moderne tijd gebruikten veel mensen mozaïek tegels in de badkamer om de Romeinse stijl te repliceren. je vond zulke badkamers vak terug in dure villa’s en huizen. Tegenwoordig is hoge kwaliteit mozaïek niet meer zo duur en is het voor mensen betaalbaar. Bij het renoveren kiezen mensen dan ook vaak mozaïeken. Er wordt zowel gebruik gemaakt van mozaïek tegels als strips.

Keuken

In de keuken wordt er tegenwoordig ook vaak gebruik gemaakt van mozaïeken. Het geeft de keuken een unieke uitstraling. Met mozaïeken kun je veel kanten op. Dit komt door de diversiteit van mozaïeken, maar ook doordat je gebruik kunt maken van mozaïek tegels en strips. Met een combinatie van mozaïek tegels en strips kun je een hele mooi en unieke keuken creëren. Je kunt op deze website meer leren over de verschillende toepassingen van mozaïeken. Kijk voor meer informatie op een van de onderstaande websites:

Speak Your Mind

*