apr
12

Wat is een lichtstraat?

Steeds meer Nederlanders laten een lichtstraat in hun woning plaatsen voor meer licht. Het zijn geen lampen maar een glazen constructie dat licht doorlaat. Dit is dan natuurlijk licht zoals daglicht en nachtlicht wat van de zon, maan en sterren afkomt.

lichtstraatsIn de hectische en moderne leven hebben steeds meer Nederlanders behoefte aan natuurlijk licht en hier zorgt een lichtstraat. Veel mensen voelen zich namelijk opgesloten en met een lichtstraat voelen ze zich bevrijd. De woning wordt door het effect van een lichtstraat groter en er komt veel meer licht naar binnen.

Uit onderzoek blijkt al dat we in de zomer veel positiever en gelukkiger zijn. In de winter zijn we juist somber en minder blij. Dit blijkt veel met licht te maken te hebben. In de zomer gaan we vaker naar buiten en genieten van het zonlicht. In de winter zitten we vaak binnen en is er buiten ook minder licht. Je kunt dit natuurlijk wel allemaal veranderen door het laten plaatsen van een lichtstraat. Zo komt er elke dag veel licht naar binnen. Ook al zie je in de winter niet altijd de zon schijnen. Toch komt er overdag wel zonlicht door want anders zou het de hele dag donker zijn.

Speak Your Mind

*